Tämän hetken kuumimmat F1-uutiset

Kiinnostaako Formula 1? Onneksi olkoon – olet tullut oikeaan paikkaan! Täältä löydät tämän hetken kuumimmat Formula 1 -uutiset! Laita siis mopokypäräsi kireämmälle, ja jatka lukemista jos tahdot tietää, mikä Formula 1 -maailmaa puhuttaa juuri nyt!

Kimi Räikkösen ja Sauberin kombo on vastustajien mukaan riskialtis yhdistelmä – Vastustajien mukaan meidän kaikkien pitäisi olla peloissamme

Useat Kimi Räikkösen kilpakumppanit ovat sitä mieltä, että Sauberin talli jatkaa nousuaan myös tälläkin kaudella. Sauberin kisakuskeja tällä kaudella ovat sekä niin vuoden 2007 MM-voittaja Räikkösen Kimim että Italiasta kotoisin oleva Giovinazzin Antonio. Sauber tunnetaan muun muassa nykyään Racing Pointin leivissä olevasta Sergio Perezistä, joka ajoi Sauberin nimellä vuodesta 2011 vuoteen 2012.

Perez on kertonut Autosåportille Sauberin olevan erinomainen talli. Hän kertoi haastattelussa, että talli kärsi hankalasta jaksosta pari vuotta, mutta on nyt nousemassa takaisin pintakerman joukkoon Ferrari-yhteyksillään. Samalla Perez ilmaisi myös hyväksyntänsä Frederic Vasseuriin, joka on Sauberin uusi tallipomo. Hän sanoi tuolloin, että Fred on varmasti erittäin hyvä pomo tallille ja Sauber tulee varmasti pystymään huomattaviin edistysaskeliin hänen avullaan. Talli on varmasti sellainen, jonka edistyksen seuraaminen kannattaa, sillä nousu voi olla huimaa. Perez kertoi tuolloin odottavansa sitä innolla.

Viime kaudella Sauber sai valmistajien MM-sarjan kahdeksannen sijan. Koko kauden viimeisissä kolmessa kilpailussa Sauberia enemmän pisteitä kahmivat kuitenkin vain jätit Ferrari, Mercedes sekä Red Bull. Myös nykyään McLarenilla kilpaileva Carlos Sainz kertoo Sauberilla olevan kädessään avaimet keskikastin taistelun voittoon nyt kun sillä on Räikkönen leivissään – hän kertoo, että meidän kaikkien on nyt pelättävä heitä ja että meillä on syytä olla huolissaan. Samalla Sainz kuitenkin mainitsee, että on samalla tavalla on syytä olla huolissaan kaikista muistakin vastustajista – koskaan ei tiedä kuka sieltä seuraavaksi nousee.

Lue F1:n huipputapaamisen vuodetut tiedot: Ferrarilla uusi johtaja, teki heti U-käännöksen edeltäjänsä linjaan nähden

FI1:n huipputapaamisesta on vuotanut tietoja. Ferrarin uusi johtaja Mattia Binotto, Sveitsistä kotoisin oleva insinööri, oli F1-palaverissa toimissaan täysin erilainen edeltäjäänsä nähden. Binotto aloitti työnsä formulan ykkösissä aivan eri jalalla kuin virkaa ennen häntä hoitanut Maurizio Arrivabene, juorusi Italian maassa toimiva urheilulehti La Gazzetta dello Sport.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Sveitsistä kotoisin olevan Binotton esillä oleminen F1:n suunnitteluryhmän kokouksessa Genevessä erosi hengeltään täysin aiemmista vastaavista. Aikaisemmin ollaan totuttu Arrivabenen ja ex-pääjohtaja Sergio Marchionnen kädet puuskassa vastusteluun kun puheissa on ollut säästösuunnitelmia, mutta Binotto oli erittäin avoin kaikkia uudistuksia kohtaan ja korosti erityisesti yhteistyötä.

Tässä Libertyn eli Kansainvälisen autoliiton ja F1:n kaupalliset oikeudet omistavan yrityksen järjestämässä tapaamisessa puitiin sitä, kuinka paljon menoja täytyy kiristellä alkaen vuodesta 2021. Suunnitelma on se, että kattoa tiputetaan kolmen vuoden aikana peräti 50 miljoonalla, eli ihan pienistäkään säästötoimista ei ole kyse.

Tähän saakka Ferrari on aina ollut säästösuunnitelmia vastustava taho, koska siellä ollaan aina oltu sitä mieltä, että F1 on virallinen taho, jonka on aina oltava teknologian kehityksen huipulla. Kriitikot ovat sitä mieltä, että F1:stä on tullut kustannuksiltaan niin kallis laji, että se ei pian ole kenellekään hyödyllinen.