Hanki ralliauto autolainaa hyödyntämällä

Ralliautot ovat sellainen asia, jota ei ihan joka paikassa näekään. Niitä käytetäänkin pääasiallisesti kilpaa ajettaessa, ja rallin ajaminen onkin melko suosittu laji erityisesti Euroopassa. Ralliauton hankinta ei kuitenkaan ole aina ihan niin helppoa, sillä pitäähän ralliauton olla nimensä mukaisesti sellainen, että sillä pystyy ajamaan kilpaa.

Jotkin valmistajat tekevät valmiina sellaisia autoja, että niillä voi ajaa kilpaa jo valmiiksi, mutta usein rallia ajavat tiimit tai yritykset virittävät itse autojaan sellaiseen kuntoon, että kilpaa ajo on mahdollista, säännöt huomioon ottaen tietysti.

Minkälaista rallia autolla ajetaan?

Tietenkin tulisi tietää ihan aluksi minkälaista rallia autolla ajetaan. Jos autolla pitäisi ajaa ihan WRC-tason kisoja, niin silloin tietenkin pitäisi olla myös sen mukaisesti hyvin luotettava sekä todennäköisesti hieman kalliimpi auto, jotta kisoissa pärjää kohtuudella, eikä menestys jää autosta kiinni.

Erityisesti Suomessa kuitenkin ajetaan paljon myös muita kilpailuja, ja varsinkin harrastajilla ei välttämättä ole varaa laittaa autoihin paljon rahaa, mikä on tietenkin ymmärrettävää, sillä onhan kyseessä harrastus. Näihin kisoihin yleensä hommataankin vähän vanhempi auto, jota sitten viritetään ihan urakalla, jotta autolla voisi ajaa kilpaa. Tällaisia autoja ovat esimerkiksi vanhat Volvot tai Ladat, joita on viritetty.

Joka tapauksessa mielessä on jo varmasti jonkinlainen auto, riippuen siitä ajetaanko kisoja ihan harrastusmielessä vai ammattilaistasolla.

Miten rahoittaa auton hankinta?

Auton ostaminen maksaa usein melko paljon, vaikka kyseessä olisikin hieman vanhempi auto. Kaikilla ei välttämättä ole varaa maksaa käteisenä koko auton hintaa, mikä on ihan ymmärrettävää. Tähän on kuitenkin olemassa rahoitusmahdollisuuksia.

Yksi rahoitusmahdollisuus on pankki, mutta yleensä pankista lainaa ottaminen on melko hidas prosessi, minkä lisäksi voi olla mahdollista että pankki vaatii asiakkaalta jonkinlaista takuuta että voi varmasti maksaa lainan pois, vaikka tulot olisivatkin säännölliset ja hyvät. Takuu voi olla esimerkiksi takaaja, tai jonkinlainen vakuus kuten kiinteistö tai muu vastaava.

Yksi varteenotettava vaihtoehto on ottaa autolaina lainafirmalta. Lainafirmojen autolainat eivät usein ole sen kalliimpia kuin pankkienkaan lainat, kunhan pitää huolen siitä että lainan maksaa pois.

Voiko autolainaa saada ralliauton hankintaa varten?

Esimerkiksi Rahalaitokselta on mahdollista saada Autolaina ralliautonkin ostoa varten. Pääasia on se, että voi maksaa lainan pois, ja on hoitanut taloudelliset asiat hyvin. Rahalaitoksen avulla voi esimerkiksi kilpailuttaa autolainan sillä tavalla, että voi sitten valita itselle sopivimman vaihtoehdon lainoista riippuen siitä haluaako vaikkapa enemmän maksuaikaa tai muuta vastaavaa.

Lainojen kilpailuttaminen voi myös säästää rahaa huomattavasti, sillä jos ottaa ensimmäisen lainan joka eteen sattuu, niin kyseessä voi olla laina, jossa on huomattavasti isommat kulut, kuin muissa lainoissa. Jos siis on ottamassa autolainaa, tai mitä tahansa muutakaan lainaa, niin aina voi hyötyä lainan kilpailuttamisesta. Siinä ei todellakaan mene kauaa, ja pitkällä aikavälillä rahaa voi säästyä paljon.